Sikkerhedstjek


En lås kan opdeles i 3 kategorier: 

 

Udesikker-lås - bruges når boligen er forladt. Den gør at en indbrudstyv ved indbrud i f. eks. en villa, ikke kan komme ud med større genstande, da døre er låst med nøgle inde- og udefra.

Hjemmesikker-lås - bruges når familien er hjemme og er sikret mod udefrakommende, men som stadig kan bruges som flugtvej f. eks. i tilfælde af brand. Låsen monteres med vridergreb indvendigt.

En ude/hjemmesikker-lås - kombinerer begge funktioner, fordi låsen kan afspærres når boligen forlades, samt at kunne virke som hjemmesikker lås, da denne er udstyret med indvendig vridergreb samt dobbeltcylinder.

Vores kunder er vigtige for os, og det er vigtigt, at DIN sikkerhed er i top. 

Hvis du er i tvivl om din bolig eller virksomheds sikkerhedsniveau samt flugtmuligheder, kan du kontakte os og få besøg af en sikringskonsulent. Her vil boligen eller virksomheden blive gennemgået - helt gratis.

Efter gennemgangen vil du modtage en konklusion, gode råd og evt. et uforpligtende tilbud.

 

Sikkerhedsklassificering af låse og låsecylindre

 

For at få forsikret din virksomhed, skal dine låse leve op til nogle sikkerhedsklassificeringer. Hvis forsikringsselskaberne vurderer, at virksomhedens varer eller interiør vil kunne tiltrække tyve, stiller de høje krav til låse og låsecylindre.

Forsikring & Pension (F&P) har udarbejdet en sikkerheds-klassificering af låse og låsecylindre. Kravene til virksomhedens sikkerhedsforanstaltninger er inddelt i fire kategorier, der er illustreret med farverne RØD, BLÅ, GRØN og GUL. 
For at blive F&P godkendt i den høje sikringsklasse rød, skal virksomhedens låse være sikret mod gennembrydnings- og oplukningsforsøg. Låsene i den laveste sikringsklasse, den gule skal bare hæmme gennembrydnings- og oplukningsforsøg.

Sikkerheden skal ikke nødvendigvis prioriteres lige højt i alle virksomhedens lokaler. Sikkerheden skal være i top på yderdøre, til serverrum og arkivrum (rød sikringsklasse), mens resten af virksomheden kan nøjes med et lavere sikkerhedsniveau (blå sikringsklasse). 
Et kombineret låsesystem med låse fra flere sikringsklasser vil være den optimale løsning for virksomheden, da det er fleksibelt. 

Download sikkerhedskategorier

sikringsniveauer